torsdag 5 juli 2012

Vargstory 3; Det här är VÅRT revir!

Dagarna går långsamt förbi... 
... och det är för det mesta lugnt och stilla på den här främmande, öppna platsen som vargarna bit för bit börjar se som sitt hem. Shiro, Hoshiko och Aki brukar alla tre yla med jämna mellanrum. Dels för att se om det finns några andra vargar därute, dels för att tala om för andra att dom finns här och att detta är deras revir.

Tyvärr har ylandet en motsatt effekt på vissa, som
finner den vackra sången riktigt spännande. 
En tidig kväll kom en inkräktare till vargarnas revir. Om Skogvaktare Danielsson hade varit hemma vid det tillfället hade han identifierat hunden som Bingo, grannarnas vovve. Vargar brukar inte gilla inkräktare på sitt revir och det här var inget undantag. Shiro, som oftast är på vakt i sin roll som flockledare, var den första att märka inkräktaren på ingång.

"Var beredda," säger han till resten av vargarna. "Vi får visst besök..."

Man får nästan beundra Bingos mod... om än inte hans
intelligens... 
Aki, Hoshiko och Rei, som förnöjt legat och gnagt på tuggleksakerna som den där konstiga människan hela tiden lämnade åt dom, blev genast på alerten. Till Shiros förskräckelse märkte han att Bingo rusade rätt emot resten av flocken! Ett direkt hot!

Ingen hotar flocken så länge Shiro finns där! 
Som ledare över flocken är det Shiros ansvar att möta både hot och nykomlingar först av alla och se till att resten av flocken inte kommer till skada. Vargar ser i dom flesta fall inte hundar som en artfrände, utan som både ett hot och ett bytesdjur.

"Backa undan!" ropar Shiro till Hoshiko, Aki och Rei. "Jag tar hand om det här...!"

Att söka upp ylande vargar av nyfikenhet kan få sina
konsekvenser...
Resten av flocken skyndar sig snabbt undan när Shiro går till attack mot Bingo, som blir fullständigt överrumplad av den vita vargens snabba anfall!

Hoshiko, som står en bit bort med Rei och Aki, tittar oroligt åt det håller. Han kan inte låta Shiro slåss för att skydda reviret helt ensam, eller...?

En flock samarbetar och jobbar tillsammans mot olika
hinder. 
Beslutsamt så springer Hoshiko bort från tjejerna och fram till Shiro och Bingo, som slåss för allt vad dom är värda.

"Shiro, jag kommer!" hojtar Hoshiko. "Jag hjälper dig!"

Hoshikos röst får Shiro att snabbt hoppa undan från sin motståndare. Bingo, som nu har rest ragg och är jätteilsken över den plötsliga (och oprovocerade, enligt honom själv) attacken, morrar ilsket från den ena till den andra.

"Bråkar du med Shiro så bråkar du med oss alla!" ryter Hoshiko till Bingo, som genast vänder sig mot honom.

Hoshiko gillar inte slagsmål, men han gillar inte att se sina
vänner bli skadade heller. 
Hoshiko blir lite smårädd och orolig när han ser den ilskna hunden. Han hade hoppats att Bingo skulle bli bortskrämd av att dom var två stycken, men det verkar han inte alls bli. Shiro blottar tänderna och reser ragg mot Bingo.

"Ge dig av härifrån!" ryter Shiro till Bingo. "Du är inte välkommen här och det kan du hälsa alla andra du möter också...!" 

Mod är inte att förakta, men att ge sig på en vargflock
ensam är inte smart. 
Men Bingo har ingen tanke på att backa ner nu. Den här hunden har bott här längre än vargarna och han är van vid att kunna springa på den här öppna platsen. Vid Hoshikos morrande så går Bingo till attack! Hoshiko tjuter skrämt till, men slåss tillbaka för att försvara sig. 

"Hoshiko!" ropar Shiro oroligt. "Snabbt, gör en undvikande manöver så går tar jag honom!" 

Vargar i action är vackert, men farligt..
En skrämd Hoshiko, som mer än gärna vill ut ur striden, gör som Shiro säger och dyker snabbt undan åt sidan. Shiro slösar ingen tid utan dyker direkt på Bingo, som blir ordentligt överrumplad över vargarnas manöver. 

Rädsla stoppar inte Hoshiko från att stå vid sin väns
sida. 
Medan Shiro och Bingo slåss vilt så står Hoshiko morrandes vid sidan av. Han är rädd och vill helst inte slåss, men han vill inte lämna Shiro i sticket heller. Utan att riktigt tänka sig för hoppar Hoshiko in i slagsmålet tillsammans med Shiro! Två vargar mot en hund är knappast rättvist, men dom har tydligt visar för Bingo att dom inte vill ha honom här.

Slutresultatet blev inte oväntat...

Bingo är mörbultad och besegrad, men kommer han att ge
sig...? 
Bingo flyger tillsist i marken, livrädd och darrande som ett asplöv. Shiro backar undan, rätt slut över allt stridande. Hoshiko däremot står envist kvar och släpper inte Bingo med blicken.

"Försvinn..!" morrar Hoshiko. "Nu...!"

Den matta hunden lyfter långsamt på huvudet och ser upp på vargarna innan han långsamt reser på sig...

En klok hund vet när det är dags att ge sig av... hoppas
Bingos ägare är hemma och kan ge honom massor av tröst. 
... och börjar linka därifrån. Hoshiko gör en ansats till att följa efter, men Shiro stoppar honom.

"Låt honom vara," säger Shiro med lugn röst. "Han har fattat, det finns inget skäl till att jaga efter honom."

Tveksamt så stannar Hoshiko upp. Han gillar verkligen inte den kaxiga attityden som Bingo hade, men när alfan talar så lyssnar man. Istället så vänder sig Hoshiko mot Shiro.

"Är du oskadd?" frågar Hoshiko med lite oro på rösten. "Jag är okej."

"Jag mår bara fint," svarar Shiro och ler mot sin vän. "Du skötte dig riktigt bra, Hoshiko."

En lugn och trygg vargflock som sover tillsammans
i natten. 
Trots inkräktaren som störde så lugnade vargarna ner sig väldigt snabbt. Shiro sprang runt och doftmarkerade deras revir lite mer tydligt för att försäkra sig om att framtida inkräktare tänkte sig för två gånger innan dom går in på vargarnas territorium.

Men när det blev dags att sova drog sig vargarna till varandra och sov, både för gemenskapen och tryggheten. Flocken har blivit starkare.Flocken har slutits samman och kan nu äntligen börja räknas som stabil och trygg. Bingos oväntade besök stirrade upp vargarna en del, men dom skötte det bra. Även om Bingo fick sig ett par törnar så lät dom honom lämna området. Dock kan det inte fortsätta så. Ett stängsel måste upp runt inhägnaden och det är snabbt. Både för vargarnas skull och för kvarterets. Om folk börjar oroa sig för att få sina husdjur attackerade av vargar kan projektet vara över innan det riktigt hunnit börja... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar