Tanken bakom

Tanken bakom The Sims 3 Projekt Varg
Så länge jag kan minnas har jag alltid älskat vargar och allt som hör vargar till. Jag har vargtavlor, varghanddukar, vargtröjor och även en bedårande vargbrosch som jag fick i julklapp. För flera år sedan var jag även på besök på Kolmården och klappade varg, vilket var en mäktig upplevelse som jag starkt rekommenderar. 

Men vargen är sorgligt nog en hotad art och det, blandat med mitt stora intresse för vargar, gav mig idén för Projekt Varg. I Sims 2 fanns det gott om vargar i kvarteren om man hade Djurliv installerat, men det finns inga i Sims 3. Sims 3 ska dessutom utspela sig före Sims 2 tidsmässigt, så det verkar konstigt att det inte finns några vargar alls. 

Där kommer Projekt Varg in i bilden, då jag har funderat lite på historien och hittat på lite själv. Jag antar att vargen måste ha varit hotad i Simvärlden också på den här tiden. Troligen på gränsen till utrotning. Därför behövs det eldsjälar som kan ta sig an vargar och hjälpa dom bilda flock på ett tryggt, skyddat revir där dom kan leva och frodas. 

Målet med spelet är att etablera ett tryggt, naturtroget revir på en tomt i valfritt kvarter tillsammans med en sim som övervakar det hela. Syftet är att bygga upp och stärka vargpopulationen igen så att vargar återigen kan leva fritt över Simvärlden (som dom gör i Sims 2). Det krävs många frivilliga som dessutom måste sponsra ur egen ficka. 

Men att få leva sida vid sida med en vargflock, se den grundas, leva och frodas kommer definitivt att göra det värt för vilken sim som helst, eller hur? 

NOTERA! Detta är INTE fakta! Vargens verkliga beteende, flocksammanhållning och flockbeteende skiljer sig från det som skrivs i min blogg. Metoderna för att hjälpa organisera upp vargflockar i bloggen är inte heller baserade på fakta. Jag skriver enbart för underhållningssyfte och detta ska inte tas på allvar eller ses som fakta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar