tisdag 17 juli 2012

Flockrapport 3; Stora förändringar

Den tredje rapporten från Skogvaktare Danielsson,
handskriven denna gång! 
För första gången skriver jag hemifrån, men inte från en dator tyvärr utan via hand. Som jag sedan kommer att lägga in på datorn... men jag går ifrån ämnet! Det har hänt stora saker på sista tiden. Först och främst har reviret fått sig en stor och välbehövlig "makeover".

Viktigast av allt, det är fullständigt inhägnat. 
Äntligen fick jag in tillräckligt med simdaler för att lyckas hägna in hela tomten. Inga fler olyckor med familjedjur och vilda djur som vandrar in på vargarnas revir. Vargflocken verkade lite förbryllad i början, men fann sig väldigt snabbt. Jag får hoppas att det håller i sig så att vi inte har några rymningsförsök..

Simdalerna räckte även till en liten miljöförändring. 
Vargarnas naturliga miljö är inte bara ett öppet gräsfält, utan skog, bergiga områden och även öppna fält. Det fanns möjlighet att fixa i ordning något litet, men det är bara en försmak av hur reservatet kommer att se ut när det närmar sig slutfasen.

Här offrades lite av husets plats för att göra utrymme
för en liten "hälsostation" åt vargarna. 
Det här visste jag skulle behövas, så det var bättre att vargarna fick ett utrymme där jag kan ta in och kontrollera dom och se till att dom mår bra fysiskt. Så mitt hus fick bli lite mindre, men jag spenderar inte mycket tid där så vad spelar det för roll?

Skogvaktarens lilla stuga. 
Äntligen har jag fyra väggar runt mig och ett tak ovanför! Ord kan inte beskriva hur skönt det känns att slippa sova ute. Hur litet och trångt det än må vara så trivs jag ruskigt bra och kan inte klaga. Det finns folk som har det mycket värre.

Insidan av den lilla stugan. 
Så ser insidan ut. Inte mycket möbler än och det mesta av det jag äger är begagnat, men som jag alltid sagt så hamnar vargarna alltid i första hand. Men det är inte illa ändå, eller hur? 

Japp, jobbet går bra. Jag har faktiskt blivit befordrad till Frilansjournalist nu! Men det är inte bara jobbet som gjorde allt det här möjligt. Vargarna är delvis skälet, tro det eller ej. Dom har nyligen satt igång med något nytt. Gräva! 

Hoshiko är en extra effektiv grävare. 
Det är visserligen inget märkvärdigt med att vargarna gräver, utan det märkvärdiga är alla sakerna dom hittar när dom gräver. Tomten jag köpte är tydligen en riktig guldgruva, för allt möjligt grävs fram här. Allt från värdefulla juveler till stenar och metaller. Det är inte ofta vargarna gräver, men det händer. När jag sedan smyger in på reviret och plockar upp sakerna dom grävt fram kan jag sälja dom efteråt. Ruskigt praktiskt!

Nu är jag dessutom säker på vargarnas relationer till varandra. Dom har valt sina partners och jag tycker mig se att både Aki och Rei ser rundare ut än vanligt. Det måste vara valpar på gång nu vilken dag som helst! Jag hoppas att jag kommer få se dom, men det lär inte bli förrän dom är lite äldre. Trots allt lämnar valparna inte boplatsen förrän dom är några veckor gamla...

Men hoppas kan jag fortfarande! Det vore för fantastiskt om vargarna faktiskt fick ungar. Det visar att idén fungerar och att Projekt Varg faktiskt är en möjlighet för att rädda vargarna!

6 kommentarer:

 1. Åh så spännande :-)
  /SallysPigge

  SvaraRadera
 2. Oh vad spännande! Bara väntar på nästa vargstory! :D
  /Emmy på iFokus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :D
   Kul att se dig på bloggen. :)

   Den kommer upp här senare idag om allt går vägen, eventuellt också med Vargstory 5 också. :D

   Radera
 3. Väldigt spännande!! Längtar till nästa del :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D

   Jobbar på nästa del, men med krånglet mellan datorerna så har det varit svårt att flytta och ha reda på den uppdaterade sparfilen med Projekt Varg.

   Dock är det på gång nu! :)

   Radera