fredag 4 maj 2012

Vargstory 1; Vad i hela världen...?

Shiro vaknar upp efter lång tids sömn... 
... och upptäcker att han inte alls är där han egentligen ska vara. Han står mitt i en trång, mörk liten trälåda och han är alldeles ensam. Hur han än sniffar och vädrar känner han inte doften av vare sig mamma, pappa eller sina syskon. Bara en konstig människolukt och några främmande vargdofter...

Shiro blir otålig, rädd och börjar gny. Efter en stund böjer han bak huvudet och ylar, i ett desperat försök att få kontakt med sin familj. En främmande ylning hörs till svar, men inget mer. Oväsen hörs utanför, konstiga röster som pratar. Shiro blir rädd och hör hur någon plötsligt börjar fumla på hans låda.

Lådan öppnas med ett brak, som skrämmer slag på Shiro och han flyger ut ur den så fort benen bär honom!

Men han är inte ensam! 
Med all kraft han har så spränger Shiro iväg ut över området och blir förvånad över att se den stora, öppna ängen framför honom. Ännu mer förvånad blir han när han upptäcker två andra vargar springandes bredvid honom. Nyfiket drar han sig genast åt deras håll och när han kommer närmare ser han samma rädda, förvirrade blick i deras ögon som han själv har.

Rättelse, det var tre vargar där. 
I samma veva får han även syn på en till varg, en svart skönhet som springer en bit ifrån dom andra. Även hon ser rädd och förvirrad ut, men kastar även skygga blickar åt deras håll. Vad i hela världen var det som hände?

Öppen äng, träd och okända vargar...? 
Tillsist måste Shiro stanna upp och hämta andan ett ögonblick. Dom andra tre vargarna verkar också behöva vila. Förvirrade och oförstående står dom nu där alla fyra och vädrar i luften. Det finns inga dofter av andra vargar i närheten. Vilket betyder... att det är ett revir fritt att lägga beslag på!

En till varghane... i samma ålder... 
Men för att kunna bilda en flock här så måste Shiro lära känna dom andra tre vargarna först. Hans blick faller omedelbart på Hoshiko, en jämngammal hane. Det kan bara finnas en alfahane i flocken och så som Hoshiko beter sig känns han långt ifrån lämplig.
"Helgalet, allt det här, eller hur?" frågar Hoshiko när Shiro kommer närmare och ser sig stirrigt omkring. "Vet du vad det är som händer egentligen?" 

"Kommer vi ha några problem med varandra...?"
När Hoshiko lägger märke till Shiros dominanta hållning och hårda blick lugnar han ner sig en aning och ser oroligt på den vita vargen.
"Jag vet inte vad som händer eller var vi är," säger Shiro allvarligt. "Men här är vi fyra och det verkar inte finnas andra vargar i närheten. Det är en bra plats att bilda en flock på." 
"Flock...?" undrar Hoshiko nervöst. "Ja, en flock... vi måste ha en flock..." 
Nu går det upp för Hoshiko varför Shiro känns så pass hotfull för honom. I motsvar så blottar Hoshiko tänderna lite och morrar dovt.
"Jag kan också leda...!" morrar Hoshiko. "Jag kan bli en lika bra alfa som du!" 

Djurvärlden är en våldsam plats. 
"Upp till bevis, i såna fall!" ryter Shiro och dyker på Hoshiko. 
Det är ovanligt att vargar slåss särskilt länge eller skadar varandra allvarligt, speciellt när det är mellan två flockmedlemmar. Striden varar knappt en minut innan Hoshiko slänger sig ner på marken och med ett tjut vrålar:
"JAG GER MIG, JAG GER MIG!!" 

Bråket är över och en alfa är utsedd. 
Shiro backar genast undan och bryter slagsmålet. Det är ingen vits att fortsätta bråka när den andra parten har gett upp. Olyckligt så lyfter Hoshiko på huvudet och ser upp på den vita vargen som stirrar ner på honom. Förlusten tog hårt på honom, men tanken på att eventuellt behöva försvinna från dom andra gör ännu ondare.
"Tänker du jaga bort mig härifrån...?" piper Hoshiko ynkligt och oroligt. 
Fundersamt så ser sig Shiro omkring. Området är stort och vackert, men okänt. Det är bättre att hålla ihop i större nummer på en så osäker plats än att splittra upp sig i två flockar.

Bästa sättet att bli av med fiender är att göra dom till vänner. 
"Nej då," svarar Shiro och viftar lite på svansen för att rycka upp Hoshiko lite. "Så länge vi båda är överens ser jag inget skäl med att jaga bort dig härifrån." 
Shiro viftar lite med framtassen i en vänlig gest och Hoshiko blir alldeles till sig av glädje! Den spralliga vargen far upp och böjer sig ner i en lekinvit, som Shiro genast svarar upp till.

Bägge två leker en kort stund, innan deras uppmärksamhet riktas till dom två andra vargarna i gruppen...Shiro och Hoshiko har rett ut en del mellan varandra och blivit vänner. Men saker och ting är ännu osäkra dom emellan, även om dom har tagit första steget till att bli en flock. Dom har två vargar kvar att lära känna och ett nytt område att utforska. 

Fortsättning följer i Vargstory 2... 

2 kommentarer:

 1. Spännande! Jag funderar på att göra någon form av hästgård/stuteri-legacy och det här är en toppenbra inspiration!

  Jag kommer att följa den här bloggen med stort intresse :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så mycket! :D

   Jag är jätteglad att Projekt Varg hjälper till som inspirationskälla. :) Om du väl sätter igång och bloggar om det får du gärna skicka mig länken till ditt, för det är något jag skulle vilja se och följa. :D

   Radera